Spoed

Reisadvisering


Gebruikers van geneesmiddelen die onder de opiumwet vallen kunnen deze niet zomaar meenemen naar het buitenland. Hiervoor is een Schengenverklaring nodig.

Meer informatie over

  • wat zijn opiumwetmiddelen?
  • welke verklaring is nodig?
  • waarom is een verklaring nodig?

kunt u vinden op www.hetcak.nl


Reizigersgeneeskunde

 

Binnen de praktijk is dr Rechters geregistreerd reizigersgeneeskundig huisarts, aangesloten bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR). 

Voor veel vakantiebestemmingen worden vaccinaties geadviseerd. Wij willen graag voor u uitzoeken wat er wordt aangeraden voor uw vakantiebestemming. Wij attenderen u erop dat er maar weinig landen zijn die vaccinaties verplicht stellen, echter de adviezen die wij u geven zijn ter bescherming van uw eigen gezondheid. Een gezonde voorbereiding begint tenminste 4 tot 6 weken voor aanvang van uw vakantie.

Omdat gezondheidsrisico’s per regio, per seizoen en per patiënt kunnen verschillen, vragen wij u het intakeformulier zo volledig mogelijk in te vullen en een kopie van uw reisbeschrijving en/of routekaartje toe te voegen.

Indien u in het bezit bent van een vaccinatie-paspoort (geel boekje), voegt u dit dan ook toe.

Zodra wij het advies voor u samengesteld hebben, nemen we telefonisch contact op en maken we een afspraak voor eventuele vaccinaties en schriftelijke informatie.

 

Kosten
Reizigersadvisering valt niet onder de basiszorg. Kijk zelf bij uw verzekering na of u recht heeft op (gedeeltelijke) vergoeding. De nota kunt u indienen bij uw verzekeraar.

De kosten van een reisadvies zijn als volgt:

  • reisadvies: 30 euro per persoon
  • reisadvies zonder vaccinaties: 20 euro per persoon

Bij een gezin van 3 of meer personen, krijgt ieder gezinslid 5 euro korting.

Bij deze kosten zijn inbegrepen het samenstellen van het advies, voorlichting, de recepten en het toedienen van vaccinaties. Vaccins of medicijnen rekent u bij de apotheek apart af.

Voor informatie over vaccinaties, malaria en andere (reis)ziekten, kunt u kijken op www.lcr.nl