Spoed

Projecten


Als praktijk proberen we door middel van verschillende projecten zowel op medisch gebied als op organisatieniveau continu te streven naar verbetering. Hier vindt u een overzicht van de projecten die op dit moment lopen, als u hierover vragen heeft kunt u dit bij de doktersassistente of huisarts aangeven. Zij geven u graag nadere uitleg.

 

Project Advance Care Planning (ACP) Ouderen
In samenwerking met zorggroep Elan is in 2020 dit project gestart om duidelijk in kaart te brengen wat de behandelwensen zijn bij ouderen. Het gebeurt helaas nog te vaak dat er in spoedsituaties niet bekend is of een patiënt behandelbeperkingen heeft zoals een niet-reanimeren verklaring. Dit gebeurt vooral op momenten dat de eigen huisarts er niet is, zoals in de avond of in het weekend.

Door samen het gesprek aan te gaan over welke behandelingen iemand wel/niet wil en deze duidelijk vast te leggen, zowel digitaal als in een duidelijk herkenbare map in de woning, zorgen we er voor dat er ook in spoedsituaties helder is wat de wens van de patiënt is. Dit voorkomt veel onnodig leed.

 

Project LEAN
Onder begeleiding van het deskundige team van LEAN in de 1e lijn (https://www.l-1-l.nl/huisartsen/)  zijn we in 2020 gestart met het LEAN maken van onze praktijk.

LEAN werken houdt in dat processen binnen de praktijk zoals o.a. voorraadmanagement, vergaderen en agendaplanning op een gestroomlijnde manier worden georganiseerd. Het voornaamste doel is het voorkomen van dubbel en inefficiënt werken (herbewerken) en het invoeren van zelfregelende systemen waardoor tijdrovende controles (van bijvoorbeeld voorraden) niet nodig zijn.