Spoed

Spoed


Bel bij een levensbedreigende situatie altijd 112 !

 

Spoed op werkdagen: T 0499-421274

Bel naar de praktijk en kies 1. Bij verwondingen of spoedeisende klachten kunt u direct naar de praktijk komen. Als u belt dat u eraan komt, kan de huisarts alvast rekening houden met uw komst.

 

Avond / nacht / weekend / feestdagen: T 088-8765151

In het Elkerliek ziekenhuis te Helmond vindt u de gezamenlijke spoedpost van huisartsen en spoedeisende hulp. Ook de dienstapotheek is daar te vinden. De spoedpost is alleen bereikbaar buiten praktijkuren van uw eigen huisarts ‘s avonds, ’s nachts, in het weekend en op feestdagen. Als u op deze tijdstippen zorg nodig heeft die niet kan wachten tot de volgende werkdag bij uw eigen huisarts, kunt u bij de spoedpost terecht.

 

Wij verzoeken u de spoedpost in eerste instantie te bellen. Dat heeft de volgende voordelen:

  • Als u acuut zorg nodig heeft, kunt u sneller worden geholpen. Er kan indien nodig direct een huisarts of ambulance naar u toegestuurd worden;
  • Als een telefonisch advies genoeg is, bespaart u dat een rit naar de spoedpost;
  • Als u huisartsenzorg nodig heeft, krijgt u een afspraak. Zo weet u hoe laat u aan de beurt bent.

De assistent die u aan de lijn krijgt als u de spoedpost belt, is opgeleid om aan de telefoon te beoordelen welke zorg u nodig heeft. Ook is hij/zij opgeleid om telefonisch adviezen te geven. Als het nodig is, kan de assistent direct met de huisarts overleggen of u doorverbinden. De huisarts controleert alle adviezen van de assistent binnen een uur.